Aktuality

Komentujeme a vyjadřujeme se k aktuálním tématům v médiích. Sledujeme změny legislativy a judikatury. Pořádáme workshopy a přednášky. Aktivně naše klienty informujeme o novinkách.

Zde se můžete přihlásit do monitoringu farmaceutické legislativy

více informací

Miroslav Hájek pro MF Dnes: Areva půjde kvůli Temelínu k soudu, úřad se jí nezastal

MF Dnes, 27.7.2013 0:00:00 

Francouzská společnost Areva bude bojovat o účast v tendru na dostavbu Temelína až u soudu. Včera totiž Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který dohlíží na veřejné zakázky, potvrdil její vyloučení z tendru na dostavbu jaderné elektrárny.  

„Areva je rozhodnuta bránit svá práva u všech dostupných instancí a nyní podá žalobu proti rozhodnutí ÚOHS ke správnímu soudu v Brně,“ uvedla v prohlášení společnost. Tendr na zakázku v hodnotě 200 až 300 miliard, jehož vítěz měl být znám už v září, soudní spor patrně protáhne. „Celé řízení to prodlouží o několik měsíců. Pokud by pak soud uznal, že Areva byla z výběrového řízení vyřazena neoprávněně, případ by se vrátil na antimonopolní úřad k novému projednání,“ řekl Miroslav Hájek z advokátní kanceláře Vilímková, Dudák & Partners.

 
Předseda ÚOHS Petr Rafaj zamítl odvolání Arevy proti vyloučení z tendru. ČEZ rozhodl o vyřazení Arevy ze soutěže loni v říjnu s tím, že její nabídka měla vážné nedostatky. V tendru na dostavbu Temelína zůstávají česko-ruské Konsorcium MIR.1200 a americko-japonská společnost Westinghouse.

 

Článek naleznete ZDE.

 

OstatníJazykyVzděláníOdbornostmoje práce